FILCLAIR EVEREST AERO

 

többhajós (blokkrendszerű) növényházak

 

Everest2

Az EVEREST típus a korábbi MULTICLAIR típus utódja. Magyarországon számos MULTICLAIR bizonyította, hogy ez a típus több mint 20 év után is kiváló a termesztésre. Az EVEREST tervezésénél a FILCLAIR cég célja az volt, hogy MULTICLAIR típus energiahatékonyságának fokozása mellett egy olyan növényházat hozzon létre, ahol akár 6-8 méter vápa alatti magasság is elérhető. A fejlesztés nem csak hosszútávon lett kifizetődő a felhasználók számára, mivel hasonló paraméterek mellett az EVEREST ára kedvezőbb a korábbi MULTICLAIR házaknál. Nem túlzás azt mondani, hogy az EVEREST a jövő növényháza. Megtervezésénél számos olyan technológiát alkalmaztak, amellyel igazán kiváló termelési eredmények érhetőek el.

A FILCLAIR Green Safety programjának lényege, hogy a fóliaházak az üvegházakkal megegyező magas minőséget biztosítsák a termesztők számára.

  • A végfalak és szellőzők 100%-ban alumínium profilokból készülnek. Ez biztosítja a pontos illeszkedést és meggátolja a korróziót.Valamint a rovarok elleni védelem lehetőségét is tartalmazza. Everest3
  • A növénytartók akár 40 kg/m2-ig terhelhetők, egyenletes súlyelosztás esetén.
  • Az esőcsatornák (vápák) horgany réteggel, valamint fehér poliészter bázisú porfestett bevonattal vannak ellátva, ezzel védenek a korrózió és a szerkezet túlzott felmelegedése ellen.
  • Az oszlopok és oszlopfők szintén horganyréteggel, valamint fehér poliészter bázisú porfestett bevonattal vannak ellátva, a jobb növényházi fényviszonyok érdekében.
  • A 9,60 méteres és 12,80 méteres hajó szélesség csökkenti a vápacsatornák által vetett árnyékot, ezáltal javítja a növényház fényviszonyait.
  • Venlo design: a 4.5 méteres vápamagasság és 15°-os lapos szögű ív esetén a hajók nem árnyékolják egymást kora reggel és késő délután, amikor a fényre a legnagyobb szükség van. A japán Kozai tanulmány alapján ez 6%-kal több fényt jelent a növények számára.
  • Dupla szellőző, egy a vápánál a legjobb Venturi-hatás elérése érdekében és egy másik - guillotine típus - 25 cm-es magasságban az elején, valamint Turbovent rendszer a párátlanításra. Ez az egyetlen megoldás a tiszta és világos belső tér biztosítására a növényházakban, amint azt a Boulard/Fatnassi-tanulmány is kimutatta. A kulcsszó a biztonság. 

 

DPS technológia (FILCLAIR szabadalom) 

A DPS™ rendszer egy komplett trellis, mely közvetlenül csatlakozik az oszlophoz a hegesztett oszlopfőnél. A DPS™ szerkezet rendkívül erős: a hajók mechanikai súlyát minden egyes oszlop és teleszkópos láb közvetlenül viseli. Nagyon biztonságos kialakítás: A végfalakon és az oldalaknál a fém dilatációknak köszönhetően nincs szerkezeti mozgás.  Everest1

 

Arcway rendszer, függesztett termesztő csatorna

A növényház erős váz szerkezetének köszönhetően, a növénytartók akár 40 kg/m2 teherbírásra is képesek egyenletes eloszlású terhelés esetén. Az Arcway rendszerben minden bordánál 10db merevítő csatlakozik a 60mm átmérőjű tető ív és a növénytartó közé.

 

Az acél minősége

A FILCLAIR házak kiváló minőségű ipari acélból készülnek. A FILCLAIR az egyetlen fóliaház gyártó, aki szavatolja, hogy a szerkezeteiben használt acél alkatrészek teljes mértékben megfelelnek a következő szabványnak:

S250 GD + Z 275 –MAC (terhelhetőség: 25daN/mm2).

Ez egy egyedülálló garancia a piacon elérhető fóliaházak között.

 

Lábak

A növényház 70 x 70 mm-es 2.5mm vastag teleszkópos lábakkal rendelkezik: novenyhazlabak

  • A szerkezet erősségét garantálja a talapzatnál jelen lévő (oszlop + beton láb) 4.5mm-es acél anyagvastagság.
  • A teleszkópikus felépítés könnyű telepíthetőséget és egyszerű szintezhetőséget tesz lehetővé. 

 

Szerkezet

A növényház vázszerkezetében 3 méterenként találhatók a horganyzott acélból készült szerkezeti elemek: oszlop, oszlopfő, ív, növénytartó és a növénytartó függesztő elemek.

A felhasznált elemek átmérője és anyagvastagsága: oszlopfo

 

Ív - Ø 60 mm x 1.50 mm

Növénytartó - Ø 32 mm x 1.50 mm

Merevítők - Ø27 mm x 1.50 mm

 

 

Speciális FILCLAIR oszlopfő 

Az egy darabból álló vápatartó és oszlopfő egyszerűen összeállítható, biztonságos, tartós és karbantartás mentes. Az ívek 3 csavarral csatlakoznak, így nagyon könnyű felszerelni őket.  

 

Fehér oszlopok, fehér vápa, fehér oszlopfők

oszlopfo2

Az EVEREST™ modell 75mm x 75mm-es oszlopai 2mm-es anyagvastagsággal, Z 275-ös tűzihorganyzással és poliészter bázisú fehér festett bevonattal rendelkeznek. Az ISOCLAIR vápák szintén tűzihorganyzottak, fehér bevonattal, ahogyan az oszlopfők is.

Ez kiváló fényviszonyokat biztosít a növényházban, további előny, hogy a napsugárzás kevésbé melegíti fel a vápacsatornát és az oszlopokat. Emellett meggátolja a rozsdásodást, így mindig esztétikus marad.

Az ISOCLAIR vápák biztosítják a biztonságos karbantartást (magasság: 115mm, szélesség a vápa tetejénél: 345mm, szélesség a vápa aljánál: 119mm, hossz: 6 méter)

Az esővizet az enyhe lejtésű vápa a végfalakhoz vezeti, így nem szükséges lefolyócső a

növényházon belül.

 

Ajtók ajto1

A növényház ajtajai dupla alumínium kerettel rendelkeznek, valamint 16mm-es polikarbonát borítással, alumínium kilincsekkel és szigetelő kefével. 

 

 

Fólia borítás

A FILCLAIR cég az általa gyártott fóliákra 45 hónap gyári garanciát vállal. Eddigi magyarországi tapasztalataink, illetve ügyfeleink visszajelzései alapján elmondható, hogy a szakszerűen felszerelt és üzemben tartott 200 mikron vastagságú fóliák a magyarországi időjárási körülmények mellett akár 10 éven túl is használhatóak.

Minden FILCLAIR fólia megfelel az EN12206-os EU szabványnak.

További információ a FILCLAIR fóliákról 

 

Oldalak és végfalak

Minden oldalon és végfalon ALUCLAIR profil található, ami megkönnyíti a dupla fólia rögzítését, valamint az összeszerelést, továbbá ellenáll a korróziónak.

Dupla felfújt fólia

A dupla felfújt fólia borítással az üvegházakhoz képest jelentős, akár 36%-os fűtési energia megtakarítás érhető el. A dupla felfújt fólia a legnépszerűbb borítás a blokkrendszerű házak esetében. A felfúvó berendezésnél választható idő vagy nyomás vezérelt rendszer is. Utóbbi esetén a fólia mindig az optimális mértékben van felfújva.

Fólia rögzítés szimplasin1

 A fólia tökéletesen rögzíthető a FILCLAIR alumínium sínekkel és PVC betétekkel, ami kiemelkedő minőséget képvisel a piacon található több rögzítő sín rendszerrel szemben. A sín nem korrodál és megfelelő felszerelés esetén ellenál a viharos szélnek is. A sínek szimpla és tripla kivitelben is elérhetőek.

 

 

Szellőztetés - Aero Vent 

Minden hajó ALUCLAIR™ vápaszellőzőkkel rendelkezik, ami teljes egészében alumínium profilokból áll. Nem szükséges fúrás az összeállításához. A szellőzőre könnyen tisztítható és karbantartható rovarháló szerelhető. aerovent

Biztonság

A gondos tervezői munka eredményeként a FILCLAIR design magában foglalja a biztonságos üzemeléshez szükséges technikai megoldásokat, mint pl. a növényház vápáinak szélén található védőkorlát.

 

Növényház computer 

A növényházhoz számos típusú vezérlő computer választható. Ezek mind a legfejlettebb vezérlési technológiát tartalmazzák, amivel a szellőzők, árnyékolók és fűtés vezérlése mellett időjárási statisztikákat is készít. A computerek emellett számos egyéb funkcióval rendelkeznek.

Egy computer akár több klíma zónát is képes vezérelni, ez különösen előnyös az olyan többhajós növényházak esetén, ahol több egymástól eltérő növény kultúrát termesztenek. computerfx300

 

A computerekhez kapcsolható szélsebesség-, szélirány-, eső-, belső/külső hőmérséklet-, fény-, CO2- és páratartalom érzékelő.

 

 

 

 

 

 További kapcsolódó témák:

 

Megrendeléssel és szállítással kapcsolatban keressen minket a következő elérhetőségeinken:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36 30 251 6060

+36 30 960 5346