Automatizálás

Kapcsoloszekreny16

Miért van szükség automatizálásra?  A termesztők számára számos előnnyel jár, ha tevékenységük során hasznosítják a modern, automatizált rendszereket. Néhány előnye az automatizált rendszereknek:

- Emberi beavatkozás nélkül is működnek: akár tartózkodik valaki a növényházban, akár nem, a vezérlő rendszerek megbízhatóan végzik a rájuk bízott feladatot

- Időt takarítanak meg: csökkentik az Ön és munkatársai feladatait, a folyamatok automatizálásával
(pl. szellőztetés vezérlése)

- Biztonságot nyújtanak: a vezérlő berendezések nagyrésze számos biztonsági funkcióval rendelkezik,
amelyeket hasznosítanak váratlan helyzetek esetén

- Pontosan működnek: a folyamatok teljes mértékben ismételhetőek lesznek, ezáltal segítve többek között a növények egyenletes fejlődését. Automatizált rendszerek alkalmazásával kiküszöbölhető számos emberi hiba.

 
Cégünk több mint 25 éves tapasztalattal vállalja a növényházi rendszerek automatizálását.

Munkánk során legtöbbször az alábbi rendszereket ajánljuk ügyfeleinknek: 

 

Áramellátó rendszer telepítése Kapcsoloszekreny40

Bármilyen motorizált vagy automatizált rendszer telepítéséhez kiemelten fontos az átgondolt és megfelelően kivitelezett áramellátó rendszer.

A hálózati áramellátó rendszer kialakításánál fontos figyelembe venni a jövőbeli bővítés lehetőségét is.  

Cégünk vállalja a hálózati áramellátó szekrények tervezését, legyártását és telepítését. Továbbá vállaljuk aggregátoros áramellátó rendszer telepítését is, amelyek áramkimaradás esetén automatikusan biztosítja az áramellátást.

 

Szellőzés vezérlés motorizálása 

A növényház automatizálás egyik legfontosabb lépése a motorizált szellőző rendszer  kialakítása, ha a növényház ezekkel még nem rendelkezik. Itt van lehetőség a meglévő szellőzők motorizálására és újak kialakítására is.  

FXcomputer

Ehhez cégünk vállalja a mechanikus és elektromos egységek telepítését, valamint a motorvezérlő és egyéb elektromos dobozok gyártását és telepítését.  

Cégünktől saját fejlesztésű motorizált végfal szellőző mozgató rendszereket is forgalmaz. Ez a meglévő végfali ablakok motoros mozgatását biztosítja. További információ itt. 

 

Vezérlő rendszerek telepítése

Amennyiben a megfelelő áramellátás és motorizálás már rendelkezésre áll, az automatizálási folyamat megkezdhető.
Erre a következő opciókat kínáljuk: 

  • Egyszerű vezérlések (termosztátos vagy időalapú, kisebb növényházakhoz)
  • Többfunkciós klímavezérlő computer beépítése különféle szenzorokkal
  • Egyedi tervezésű PLC alapú vezérlés 

    bukofelhold1

Cégünk a FILCLAIR és az Anjou Automation klímacomputereit forgalmazza. Ezek az eszközök számos paraméter képesek figyelembe venni (kinti hőmérséklet, benti hőmérséklet, páratartalom, szélirány, szélsebesség, eső érzékelő, napsugárzás érzékelő, stb.) ami alapján vezérelni tudják a szellőzőket és típustól függően a fűtést, öntözést, árnyékoló ernyők mozgatását, légkeverő ventilátorok vezérlését..  

A ilyen típusú növényház computereknél mindenképpen javaslunk egy előzetes egyeztetést  az Ön számára legideálisabb konfiguráció kiválasztásához.
A fentiek mellett cégünk foglalkozik meglévő FILCLAIR, RICHEL, BN és Anjou Automation vezérlők karbantartásával és javításával is. Erről bővebben itt olvashat. 

 

 

mobil

GSM távfelügyeleti rendszer telepítése 

Távoli felügyelethez lehetséges hálózati tápellátástól függetlenül üzemelő GSM alapú riasztó rendszer kiépítése,
az ehhez szükséges érzékelők telepítésével. 

Így SMS riasztásokat kaphat a Ön által meghatározott helyzetekben. A GSM riasztóhoz kapcsolható szenzorok lehetnek például mozgásérzékelők, hőmérséklet érzékelők (amelyek egy bizonyos hőmérséklet felett vagy alatt riasztanak), áramkimaradást figyelő szenzorok, biztonsági végálláskapcsolók, valamint egyéb érzékelők.

 

 

 

Fólia felfújó berendezések fejlesztése és gyártása 

felfuvo9

A dupla felfújt fóliaborítással jelentős energiamegtakarítást érhet el. Ehhez elengedhetetlen egy idő- vagy nyomásvezérelt felfújó berendezés. 

Cégünk több mint 20 éve gyártja az általunk fejlesztett fólia felfúvó berendezést és az ehhez szükséges vezérlőegységeket, valamint az eszköz beüzemelését is vállaljuk. További információkért kattintson ide.

 

 

 

Automatizált rendszerek rendeléséhez, valamint jelenlegi rendszerek automatizálásához keressen minket elérhetőségeinken:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36 30 251 6060

+36 30 960 5346

 

   Kapcsoloszekreny82      Kapcsoloszekreny17      Image00013      DSCF5276