Extrakciós készlet

Extrakciós készlet

Miért hasznos az extrakciós készlet

A pontos talaj elemzéshez elengedhetetlen a megfelelő mintavételezés és minta előkészítés. A STEP Systems cég által kifejlesztett extrakciós eljárás alkalmazható az összes makro- és mikro-elemnél egyaránt. Az eljárás megfelel a német szabvány módszernek és már több mint 25 éve használják laboratóriumokban és kertészetekben.

Minta előkészítés

A minta elkészítése egy lényeges része az elemzési folyamatnak. Csak az egységesített minta elkészítés biztosítja a pontos és reprodukálható mérési eredményt. Mindig ugyanazt a technikai megközelítést és mintakészítési módszert kell alkalmazni.

Az extrakció szétválasztást jelent, a kiértékelendő elemek szilárd halmazállapotból történő feloldódását (például talajból, tőzegmohából vagy más termesztési közegből). 

Kivonat készítés

Az extrakciós koncentrátumunk (cikkszám: 20037) kifejezetten a makro- és mikro elemek feloldásához készült oldat, mely minden növények által felvehető tápanyag mintakészítéséhez megfelel. Természetesen más extrakciós módszereket is lehet alkalmazni. A felhasználó kiválaszthatja az általa ismert módszert és ezt adaptálhatja a rendszerbe.

A desztillált vizet kivéve, a készlet (cikkszám: 20030) minden szükséges eszközt tartalmaz, ami a minta készítéshez szükséges pl. napelemes mérleg, szita, tölcsérek, szűrő papírok, 1 liter extrakciós oldat, stb. )

  • Víz (pl. talajvíz vagy öntözővíz) vagy tápoldatok elemzéséhez nincs szükség kivonat készítésre, mert ezekben az elemek már oldott formábanExtrakciós készlet vannak jelen. A kivonat készítő készletre abban az esetben van szükség ha a LASA AGRO 1900 és a LASA AGRO 3900 fotométerekkel talaj és szubsztrátum elemzéseket végeznek.

A praktikus hordozható és tároló táska tartalmazza az összes szükséges eszközt. Természetesen ezek külön tételenként is megvásárolhatók.

Szállítási tartalom: 1 db napelemes mérleg 1g-os felbontással, 6db műanyag tölcsér Æ 120mm SU, 6 db 1 literes széles nyakú extrakciós flakon SU, 6db 100ml-es térfogati pohár SU, 1db mérőedény literes (beosztással), 1 db fa keretes szita 10mm-es lyuk méret (gyűjtőtálcával), 8 db (üres) küvetta csavaros tetővel, 1db küvetta tartó, 100 db speciálisan hajtogatott filter papír, 1 liter extrakciós koncentrátum, 1 db alumínium hordtáska

 

Cikkszám: 20030

  

Megrendeléssel és szállítással kapcsolatban keressen minket a következő elérhetőségeinken:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+36 30 251 6060

+36 30 960 5346

 

Kapcsolódó termékek:

 

LASA AGRO 3900

LASA AGRO 1900

Küvetta tesztek

ADDISTA